1 сентября — День знаний

Уважаемые педагоги и родители! Дорогие учащиеся и студенты! Поздравляем вас с праздником – Днем знаний и началом нового учебного года! Этот день открывает путь в удивительный мир, дарящий радость познания и бескорыстной дружбы. Особенно волнующим он будет для юных берестовичан, перед которыми двери в страну знаний откроются впервые. Пусть для них он станет началом новой […]

Подробнее

Вітаю, школа!

Лічаныя дні засталіся да пачатку новага навучальнага года. Паслязаўтра ў навучальных установах раёна прагучыць першы званок і з гэтай нагоды адбудуцца ўрачыстыя мерапрыемствы, прысвечаныя Дню ведаў. Адпачыўшы за лета, школьнікі вернуцца за парты. Свае першыя крокі ў краіну ведаў у гэтым годзе зробяць 140 хлопчыкаў і дзяўчынак нашага раёна. У тым ліку — і Кірыл […]

Подробнее

Пульс АПК Бераставіцкага раёна

У земляробстве Будзем з грэчкай, будзем з просам. На 29 жніўня грэчкі ў раёне абмалочана 21%. А па ўраджайнасці гэтай каштоўнай культуры Бераставіцкі раён на першым месцы ў вобласці – 21,5 цэнтнера з гектара. Добра папрацавалі нашы земляробы. Так трымаць! Урадзіла і проса. Убралі яго 60%. Ураджайнасць 63,3 цэнтнера з гектара. Абагнаў нас па гэтаму […]

Подробнее

Появился сыр «Берестовицкий»… а ещё и «Браво»

Удачная задумка берестовицких сыроделов воплощена в жизнь. Новый вид сыра они назвали созвучно месту, где живут и успешно работают. Оценить вкус новинки, а также сыра «Браво», 50%-ной жирности, смогут и наши земляки, и россияне, где у белорусской молочной продукции устойчивая хорошая репутация. Всего на Берестовицком маслосырзаводе сейчас выпускается 12 видов сыров. Прошлый год также был […]

Подробнее

На родной земле, или Умение брать ответственность на себя

30 августа Ивану Максимовичу Захарчуку исполняется 65 лет. Всю свою трудовую деятельность он отдал родной земле, любимой Берестовитчине. И очень много сделал для того, чтобы отчий край был богаче и краше, чтобы всем нам жилось на нашей малой родине хорошо и комфортно. Земляки знают: это не только красивые слова. Весь жизненный путь Ивана Максимовича – […]

Подробнее

А началось все с велосипедного колеса

Пневматическая шина – неотъемлемый атрибут автомобилей, самолетов, мотоциклов, велосипедов, всех видов сельскохозяйственной и прочей техники, которая передвигается на колесах, появилась благодаря гениальному изобретению англичанина Джона Бойда Данлопа. Он родился 5 февраля 1840 года в Шотландии, в 19 лет окончил ветеринарный колледж в Эдинбурге и около десяти лет проработал ветеринаром в родной местности. В 1867 году […]

Подробнее

Приближается осень, а с ней и ранние сумерки…

С приближением осени относительно беззаботная жизнь автомобилистов в летний период постепенно усложняется. Как правило, большинство автолюбителей летом предпринимают свои поездки в световой день. Теперь с каждым разом он неуклонно сокращается, а в скором времени, утренние и вечерние поездки будут возможны только с включенными фарами. От водителей это требует дополнительного сосредоточения внимания во время вождения, более […]

Подробнее

Особенности службы в резерве

«Слышал, что существует такой вид воинской службы, как служба в резерве. Подскажите, в чем ее особенности и кто подлежит призыву на службу в резерве?» Житель г.п.Б.Берестовица Ответить на вопрос читателя мы попросили районного военного комиссара, подполковника С.В.Гишмана: — Служба в резерве — один из видов воинской службы. Она практикуется в Республике Беларусь с 2004 года. […]

Подробнее

Веды і талент – дзецям!

25 жніўня настаўнікі раёна сабраліся на традыцыйную жнівеньскую педагагічную нараду. Як і летась, месцам правядзення мерапрыемства была выбрана Малабераставіцкая школа. Побач з вопытнымі і сталымі педагогамі тут былі і тыя, для каго гэта нарада праходзіла першы раз у жыцці, а менавіта — маладыя спецыялісты. Сёлета па размеркаванні пасля навучання ў вышэйшых і сярэдніх спецыяльных навучальных […]

Подробнее

У калектыве медработнікаў – папаўненне

Першыя самастойныя крокі ў прафесію робяць сёння ў нашай цэнтральнай раённай бальніцы выпускнікі навучальных медустаноў. Вольга Сіцько закончыла Гродзенскі дзяржаўны медыцынскі ўніверсітэт і працуе ўчастковым тэрапеўтам. Анатоль Міхалоўскі – выпускнік Беларускага дзяржаўнага ўніверсітэта г. Мінска. Малады ўрач-стаматолаг працуе ў платным стаматалагічным кабінеце райпаліклінікі. Пасля заканчэння медвучылішча ў Слоніме Наталля Яраш прыступіла да выканання абавязкаў загадчыцы […]

Подробнее

Нетрадыцыйная прафілактыка

Незвычайную акцыю правяло аддзяленне Дзяржаўтаінспекцыі Бераставіцкага РАУС на мінулым тыдні. Старшы інспектар ДАІ Віктар Котаў разам з настаяцелем храма Прасвятой Ефрасінні Полацкай пасёлка Пагранічны, протаіерэем Сергіем Шэлестам наведалі месцы, дзе адбыліся ў апошні час дарожна-транспартныя здарэнні, а таксама зоны павышанай дарожнай небяспекі і Паклонныя Крыжы на ўездзе і выездзе з пасёлка. На кожным з прыпынкаў […]

Подробнее

О капитальном ремонте Большеберестовицкой СШ

«Хочу поинтересоваться, планируется ли капитальный ремонт в Большеберестовицкой СШ? Ведь это самая наполняемая школа района, в ней учится более 700 детей. О том, что делается в этом направлении, надеюсь прочитать в нашей любимой газете». Антонина (вопрос поступил на сайт «Бераставіцкай газеты»). Ответить на вопрос читательницы я попросила заместителя председателя райисполкома С.Е.Чикуна: — В 2011 году […]

Подробнее

Прафесійны старт Аляксандра Бушыка

У кожнага з нас свая дарога. Кагосьці яна вядзе ў шумлівы горад, іншы аддае перавагу больш спакойным мясцінам, выбірае сельскае жыццё. Галоўнае – знайсці сваё месца, справу па душы, якая будзе прыносіць як маральнае, так і матэрыяльнае задавальненне, даваць свой плён. А калі чалавек здольны, мэтанакіраваны і адказны, такі як галоўны інжынер СВП “АграМір” Аляксандр […]

Подробнее

Яблыкі “едуць” на перапрацоўку

Лета і восень – самая пара нарыхтовак вітаміннай прадукцыі на зіму. Гаспадыні ў хатніх умовах спяшаюцца ставіць уласныя “закаткі”. А прадпрыемствы спажывецкай кааперацыі актыўна вядуць нарыхтоўку дароў лесу, прадукцыі саду і агарода з тым, каб усю зіму ў продажы былі бульба, агуркі, цыбуля, морква, буракі, капуста і яблыкі. Пра гэта сёння наша гутарка з начальнікам […]

Подробнее