Кулінарнае майстэрства Таісы Гомза

Лента новостей

Добры настрой у чалавека залежыць ад мноства фактараў. Не апошні сярод іх – і смачная, карысная ежа, якая з’яўляецца крыніцай энергіі і дае зарад ба-дзёрасці на ўвесь дзень. Нездарма ёсць трапная прымаўка: “Праз страўнік да сэрца мужчыны”. І жартам, і ўсур’ёз яна сведчыць, што добрыя стравы могуць зрабіць амаль немагчымае… А рупліваму працаўніку, на якім ляжыць вялікая нагрузка, без смачных і каларыйных абедаў не абысціся. Нават здаўна ў вёсках, наймаючы работніка, яму давалі добра паесці. Калі чалавек еў, дык і рабіў. У гаспадарках разумеюць гэта, таму стараюцца забяспечыць сваіх працаўнікоў у гарачы час уборкі добрай, каларыйнай ежай.
У СВК “Макараўцы” ў сталовай працуюць сапраўдныя майстры сваёй справы. Загадчыца Таіса Гомза кожны дзень разам са сваімі памочнікамі гатуе 140 -145 абедаў і вячэр. Кулінарнай справе яна аддала ўжо 9 гадоў, і прыгатаваць яна можа самыя складаныя, адмысловыя стравы. Але ў паўсядзённай працы прадумвае меню, стараецца гатаваць тое, што палюбілася людзям. Зразумела, што мяса пры гэтым – абавязковы кампанент. А для сябе і сваёй сям’і любіць гатаваць традыцыйныя стравы з бульбы – клёцкі, дранікі.
У гаспадарцы адзначаюць старанне і майстэрства Таісы Гомза. А самае галоўнае, што хваляць яе тыя людзі, якім яна кожны дзень стварае добры настрой. Нялёгка працаваць у спёку, калі грэецца пліта, гатуецца столькі абедаў, а ў сталовай толькі звычайны вентылятар. Але гэтая працавітая жанчына стараецца зрабіць усё магчымае, каб людзі былі задаволены.
Ніна Наддэ, фота аўтара



Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *