У чаканні Святых Місій і 100-годдзя касцёла ў Вялікай Бераставіцы

Лента новостей

У суботу, 22 верасня, у 12 гадзін пачнецца вялікая юбілейная ўрачыстасць, прысвечаная 100-годдзю нашай парафіяльнай святыні, фундатарамі якой былі Юзэф і Марыя Касакоўскія. Правядзе ўрачыстасць і прамовіць Божае Слова ксёндз–арцыбіскуп Тадэвуш Кандрусевіч, мітрапаліт Мінска-Магілёўскі. На гэтую ўрачыстасць мы шчыра запрашаем усіх, як католікаў, так і праваслаўных.

100-годдзе святыні – гэта вялікая падзея, да якой мы рыхтуемся, упрыгожваючы наш касцёл, бо Дом Божы павінен быць прыгожым і дагледжаным. Але толькі матэрыяльнага боку не дастаткова, каб годна пражыць гэты час, таму перш за ўсё мы жадаем падрыхтаваць нашы сэрцы і душы. У гэтым нам дапамогуць Святыя Місіі, якія пачнуцца ў нашай парафіі ў нядзелю, 9 верасня, і працягнуцца да 16 верасня.
Напэўна, многія задаюць сабе такое пытанне: “А чым з’яўляюцца Святыя Місіі?”
Дык вось, паважаны чытач, Святыя Місіі – гэта незвычайны і святы час пошуку і пазнання Бога, адкрыцця Яго любові, раскрыцця перад Ім свайго сэрца і распазнання Яго волі ў сваім жыцці. Гэта асаблівы час ласкі і праяўлення міласэрнай любові Бога. Чалавек – кожны з нас! – вельмі лёгка трапляе ў руціну і прывыкае да абыякавасці ў сваім жыцці. Часам нават прызнае зло як нешта нармальнае. Яго жыццё становіцца манатонным і шэрым. Таму важна час ад часу прыпыніцца і сабрацца, па-новаму ўпарадкаваць сваё як унутранае, так і знешняе жыццё, спытаць сябе пра свае ўзаемаадносіны з Богам і бліжнімі, пра тое, ці адчуваем мы сябе па-сапраўднаму шчаслівымі. І менавіта Святыя Місіі дапамогуць тым, хто будзе ў іх удзельнічаць, задумацца аб сваім жыцці. Кожны дзень Святых Місій мае сваю тэматыку, якая з’яўляецца фундаментам хрыс-ціянскага жыцця і без якой нельга ісці далей – з гэтага вынікае, што ўдзельнічаць у місійных набажэнствах трэба штодзённа.
Хрысціянін, які хоць трохі задумваецца аб сваім жыцці, заўважае, што часта паддаецца спакусам і паварочваецца тварам да сатаны, ці грашыць, хоць можа і не хоча гэтага. І менавіта Святыя Місіі – гэта час прызнання сваёй віны і сваіх грахоў, але найперш гэта час прызнання таго, што Езус з’яўляецца нашым Панам, час выбару Бога як свайго Уладара і Збавіцеля, аддачы Яму свайго жыцця, шляху за Ім.
… Чаму столькі хрысціян забывае пра Святую нядзельную Імшу, пра малітву? Чаму ў нашых сем’ях столькі крыўды, сваркі, п’янства, столькі разводаў і праклёнаў? Святыя Місіі дапамогуць адказаць на гэтыя пытанні і зрабіць правільны выбар – гэта час вяртання да Бога як тых, хто лічыць сябе годнымі хрысціянамі, так і тых, хто аддаліўся ад Бога. Значыць, гэта час для ЦЯБЕ!
Падсумуем: Святыя Місіі – гэта час, у якім Пан Бог, праз паслугі місіянераў, нанова хоча знайсці цябе, прыходзіць, бо хоча цябе збавіць, а не асудзіць, каб даць табе сапраўдную любоў і шчасце. У гэты час ты можаш задаваць Богу пытанні, якія даўно хвалююць цябе, і шукаць на іх адказы, засяродзіўшыся ў малітве, ці слухаючы прамовы, ці ў час асабістай сустрэчы з місіянерам. Бог чакае цябе!
а.Анджэй Іадкоўскі,
місіянер, вікарый касцёла Перамянення Гасподняга г.п.В.Бераставіца



3 комментария по теме “У чаканні Святых Місій і 100-годдзя касцёла ў Вялікай Бераставіцы

  1. Да он каждый раз как звонит — так и приглашает 🙂
    Эти два раза лишние по моему- но это всего лишь мое мнение.

  2. Колокол звонит каждый час, только плюс еще два раза в день за полчаса до службы приглашает в костел))

  3. Берестовицкий Новый костел — это жемчужина Берестовицы. Замечательная архитектура. Огромный труд вложили верующие католики в его реставрацию. Недавно появился и колокольный звон. Не знаю, это действительно колокол или электроника. Собственно не важно. Звон приятный — далеко слышен. В хорошую погоду я его хорошо слышу в д. Лесневичи это 4 км. от Берестовицы. В то же время этот звон и в самой Берестовице- живу в 300 метрах от костела не оглушает. Людям нравится.
    Одно только неудобно. Зачем колокол звонит каждые пол часа?
    Еслиб каждый час, то былоб удобно во времени ориентироваться.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *